Microsoft leidt werkzoekenden Benelux op tot informatici

Microsoft heeft het Skills 2000-programma gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om 750 werkzoekenden in de Benelux op te leiden tot automatiseerder.

Skills 2000 dient jongeren, studenten en werklozen aan een loopbaan in de ICT te helpen. Het softwarebedrijf werpt dit programma in de strijd om de oplopende tekorten op de arbeidsmarkt voor informatici een halt toe te roepen. Volgens de onderneming ontstaan er jaarlijks 100.000 vacatures in de Europese ICT-industrie. In Nederland zijn meer dan 10.000 vacatures moeilijk invulbaar.
"De opleidingen leiden tot direct bruikbare kennis", stelt general manager Patrick de Smedt van Microsoft in de Benelux. "Wij richten ons niet alleen op leerlingen en studenten, maar ook op onderwijzers, leerkrachten, docenten en andere cursusverantwoordelijken."

Acht weken

Een onderdeel van Skills 2000 is het European Scholar Program (ESP). Dit is bedoeld om werkloze informatici om te scholen en op de hoogte te stellen van de actuele producten en technologieën. De arbeidsbureaus nemen de selectie voor hun rekening. Microsoft zal de geslaagde deelnemers helpen bij het zoeken van een betrekking, aldus marketing manager Kees Pronk. In Nederland verzorgt opleidingsinstituut Azlan Akam de scholing. Het programma duurt hoogstens acht weken. Een studie van Windows NT, SQL Server, Exchange Server of Internet Server maakt deel uit van het programma. Een deel van het geld dat Microsoft in dit project pompt, is afkomstig van de schadeloosstellingen die de onderneming verkreeg in zaken tegen gebruik van illegale software.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.