Scholen overwegend positief over Kennisnet

Nog deze maand zullen alle voorhoedescholen die zijn geselecteerd voor het project 'Investeren in Voorsprong', aansluiting hebben op Kennisnet. Begin januari was 70 procent van de vestigingen al zo ver.

Dit schrijft minister Hermans van Onderwijs in een briefwisseling met de Tweede Kamer over de voortgang van het plan om informatie- en communicatietechnologie (ICT) in het onderwijs te integreren. De kamerfracties hadden naar aanleiding van de derde voortgangsrapportage liefst 68 vragen gesteld.
Scholen waren de afgelopen weken druk bezig met de aanleg van bekabeling en de installatie van hardware voor de lokale netwerken die toegang bieden tot Kennisnet. De scholen zijn overwegend positief over de snelheid waarmee informatie op Kennisnet kan worden bereikt. Leerlingen en leraren blijken volop gebruik te maken van e-mail. Ook informatiebronnen op Kennisnet en Internet worden veel geraadpleegd, aldus Hermans.
Kennisnet is verbonden met Internet. Scholen kunnen desgewenst delen van Internet voor hun leerlingen afsluiten van Kennisnet om ongewenste inhoud te weren. Eind vorig jaar waren bijna 60.000 computers aan scholen geleverd. Dit is in handen van de Stichting Computerbemiddeling Onderwijs (Scbo). In het lopende kwartaal komen daar nog 15.000 computers bij.

Nederlandstalig

Volgens de minister kan er dankzij Kennisnet veel meer Nederlandstalig materiaal beschikbaar komen, ook op Internet. Hij meldt verder dat er al een behoorlijke hoeveelheid educatief cursusmateriaal beschikbaar is. Ook uitgeverijen zijn op dit punt actief.
Hermans zegt geen signalen te hebben ontvangen dat de vraag naar nascholing het aanbod ruimschoots overtreft. Noch in het primair noch in het voortgezet onderwijs zijn daarover geluiden gehoord, aldus de minister.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.