Elektronisch onderwijs komt met Electra van de grond

MAASTRICHT - Deze week is in Maastricht het startsein gegeven voor het Electra-project dat de ontwikkeling van een elektronisch onderwijsnetwerk beoogt.Binnen Electra werkt de Rijksuniversiteit Limburg samen met de universiteiten van Aken, Luik en het Belgische Diepenbeek (de zogeheten Alma-universiteiten). Het is de bedoeling dat studenten, mensen die thuis studeren en het mkb in de Euregio toegang gaan krijgen tot onderwijsmiddelen en expertise van de vier deelnemende universiteiten. Bij het project zijn 12 faculteiten en 26 bedrijven betrokken.

Electra staat voor Electronic Learning Environment for Continual Training and Research in Alma. Het is een meertalige, telematische leeromgeving die toegang geeft tot een scala van multimediale toepassingen en diensten. Daarbij kan gedacht worden aan mobiele communicatie, nascholing van huisartsen, produktie-automatisering, groepsgericht leren en toetsen. Voor de communicatie wordt gebruik gemaakt van de infrastructuur van de kabelbedrijven Interelectra uit Hasselt en Nuts uit Maastricht, van de researchnetwerken Surfnet, Deutsche FN Verein en Belnet en de Deutsche Telecom.
De deelprojecten worden in de loop van de komende vier jaar gefaseerd opgeleverd. De eerste toepassing komt in 1997 beschikbaar. Het gaat om een 'collaborative' werkomgeving die voor onderwijsdoeleinden wordt opgezet tussen het Akense bedrijf Keller (procesautomatisering) en de universiteit van Aken.
Voor de eerste twee jaar hebben de deelnemende universiteiten 1,25 miljoen Ecu beschikbaar gesteld. De 'sponsoring partners' dragen 877.000 Ecu bij, terwijl de Europese Unie het project de komende twee jaar met 2 miljoen Ecu subsidieert. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-19T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.