Getronics lokt studenten met stage en bonus

Getronics Software start deze maand een stageprogramma voor studenten van de Hogeschool IJselland.

De studenten krijgen bij een goede beoordeling van de stage een contract en een bonus van 3000 gulden aangeboden. Het IT-bedrijf hoopt op deze manier afgestudeerde automatiseerders aan te trekken. "Als je niet investeert, mag je ook niet klagen over de tekorten op de arbeidsmarkt", legt directeur werving M. van Mil van Getronics Software het idee achter het initiatief uit. "Bedrijven kunnen wel roepen dat het zo moeilijk is om voldoende personeel binnen te halen, maar ze dragen zelf ook verantwoordelijkheid. Wij hopen op deze manier mensen binnen te halen." Dit programma is niet louter een wervingstruc. Er zit volgens Van Mil meer achter. Getronics is namelijk van plan studenten in te zetten voor onderzoek waarvoor managers geen tijd hebben.

Afstudeeropdracht

In eerste instantie komen veertig studenten van Hogeschool IJselland in aanmerking voor een stage-overeenkomst van een half jaar. De keuze voor deze school is volgens Van Mil gebaseerd op toeval. In de nabije toekomst kunnen ook andere scholen gebruikmaken van de 'Masterclass'. De stagiaires kunnen bij Getronics een afstudeeropdracht vervullen. "We krijgen veel aanvragen voor deze opdrachten. De stagiaires gaan niet meedraaien in projecten. Stages bieden de studenten de mogelijkheid om te kijken en te leren bij Getronics", aldus Van Mil. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zal Getronics regelmatig een masterclass starten. "Het liefst bieden wij elke maand twintig studenten een stage-overeenkomst aan. Maar, we moeten even afwachten hoe het gaat lopen", sluit Van Mil af.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.