Juniper opent OpenLab in Amsterdam

Netwerkspecialist kiest ook voor dynamische security

Amsterdam is door Juniper Networks geselecteerd om naast Londen ruimte te bieden aan een OpenLab voor Europa. Daar kunnen it'ers gratis opleidingen volgen om hun skills op niveau te krijgen. In Londen opent op 8 oktober een OpenLab de poorten en een maand later is de beurt aan Amsterdam. Ook gaat de netwerkspecialist meer investeren in het ontwikkelen van dynamische security-oplossingen, want daarin is nog forse winst te boeken.

‘Elke industrie die geautomatiseerd is, verandert fundamenteel. De vaardigheden van it’ers moeten veranderen om te profiteren van de nieuwe technologie. Zo’n 75 procent van de cio’s moest in 2015  namelijk hun it-team omzeilen en andere it’ers, het ‘schaduwteam’, inhuren om bepaalde zaken gedaan te krijgen. Eén op de vijf van de cio’s meent zelfs dat 50 procent van hun werknemers niet de it-vaardigheden bezitten die ze nodig hebben om hun baan in de komende vijf jaar uit te voeren’, zo stelt Mike Marcellin, chief marketing officer Juniper Networks. Daarom biedt Juniper het OpenLab waar it’ers gratis trainingen kunnen volgen om hun vaardigheden uit te breiden en te verbeteren. Het Londense OpenLab opent op 10 oktober, de Amsterdamse vestiging opent op 8 november zijn deuren’, aldus Marcellin.

Dynamische en open securityoplossing

Lee Fisher, security director emea bij Juniper Networks, staat stil bij hoe it-beveiliging door de jaren heen is veranderd. ‘Eerst beveiligden we grote computers, daarna data en nu de vooruitgang. Hoe beveiligen we echter dit innovatieproces? Veel bedrijven zouden een flexibele en innovatieve netwerkinfrastructuur moeten hebben, maar zorgen over security en compliance zorgen ervoor dat ze niet kiezen voor een open netwerk. Momenteel is security complex, want elke netwerklaag heeft een andere security-oplossing’, aldus Fisher.

Security: van kasteelmodel naar hotelmodel

Een open netwerk vraagt om een nieuw type security. Volgens Fisher moet beveiliging van het kasteelmodel met de symbolische ophaalbrug overgaan naar het hotelmodel, waarbij elke hotelkamer apart beveiligd is. ‘Er is beveiliging nodig bij alle punten van de ‘datareis'. Hiervoor zijn drie zaken belangrijk: een securitybeleid dat centraal geregeld is, het genereren van informatie over virussen vanuit verschillende bronnen en een realtime beveiliging van elk element van het netwerk. Het is belangrijk om een veilig netwerk te bouwen in plaats van een bestaand netwerk achteraf te beveiligen’, besluit de security director.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-29T14:43:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.