Investeerder richt blik op bpo

Het Britse Liberata krijgt een forse financiële injectie van General Atlantic. Het geeft het toenemend belang van bpo aan.

Bpo (business process outsourcing) is het uitbesteden van zakelijke processen, inclusief administratie en automatisering. Een van de pioniers is het Britse Liberata, een sinds 2001 onder deze naam operende dochtermaatschappij van Deloitte & Touche. Vorige week kocht investeringsmaatschappij General Atlantic voor 156,5 miljoen dollar de helft van de aandelen. Bovendien stelt het 93,9 miljoen beschikbaar voor overnames en verdere groei. Liberata is nu nog actief in de overheid en de verzekerings- en pensioensector. General Atlantic investeerde eerder dit jaar al in twee andere bpo-aanbieders: het eveneens Britse Xchanging en Patni Computer Systems uit India.
In Nederland, met name in de financiële wereld, is bpo ook bezig aan een opmars, waarbij de partners collega-bedrijven of automatiseerders zijn. ABN Amro besteedde bijvoorbeeld eind november zijn verzekeringsoperaties inclusief automatisering uit aan Delta Lloyd. Andere recente voorbeelden zijn Delta Lloyd & Ohra/Pinkroccade, Callas/PinkRoccade, ING/Bank of New York, Friesland Bank/Rabobank en Leidsche Verzekeringen/Accenture.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.