'Meer fixed-price en outsourcing in ons portfolio'

Logica CMG

Logica CMG kampte in 2003 nog met een negatieve omzetgroei van 9,1 procent waarbij een verliesgevend resultaat werd genoteerd. Desondanks wist Logica CMG te groeien in de Computable 100, van plaats 12 naar 10. Het lijkt een contradictie, maar is het niet. Het heeft alles te maken met de algehele druk op de economie. Veel bedrijven in de Computable 100 voelen hiervan nog de naweeën.

Ceo Paul Schuyt heeft er vertrouwen in dat het vanaf nu bergopwaarts gaat. "Wij zien een heel licht, met de nadruk op heel licht, herstel in de markt. We hebben daar goed van geprofiteerd. In het eerste halfjaar van 2004 hebben we toch alweer een winstmarge laten zien van 10,3 procent. Ik denk ook dat de fusie tussen Logica en CMG voor Nederland zijn werking heeft gedaan. CMG heeft de klantcontacten ingebracht en Logica de oplossingen. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Ook de ervaring die Logica heeft ingebracht met het uitbrengen van grote offertes en het doen van grote projecten heeft in Nederland versterkend gewerkt."
Schuyt hoopt dat het huidige herstel van de groei doorzet in de tweede helft van 2004. "Logica CMG Nederland is nu nog voor driekwart individuele consultancy. De inzet van individuele consultants is een heel flexibel businessmodel, maar continuïteit haal je uit je grote projecten. Ik wil dat er een verschuiving gaat plaatsvinden. Er moeten meer outsourcing en fixed-price projecten in het portfolio worden opgenomen. We hebben de eerste belangrijke aanzet daartoe al gehad: Het winnen van de opdracht voor de Rijksoverheid, het shared service center Human Resource."
Als bedrijven weer geld hebben om in ict te investeren, dan zijn mobility en biometrie volgens Schuyt straks de vakgebieden waarin het gaat gebeuren. "In Nederland zien we nu een toenemende vraag om met biometrie beveiligingsvraagstukken aan te pakken. De overheid begint er met het paspoort aan te snuffelen en we hebben een proef gedaan met het PSV-stadion, voor gezichtsherkenning van hooligans. En ik geloof nog steeds heilig in allerhande toepassingen met mobiele oplossingen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Koen Stegeman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.