'Je ziet dat de markt rijpt'

EDS

Met een omzetgroei van 14,4 procent en een opwaartse verhuizing in de Computable 100 van plaats 29 naar 23 heeft EDS het goed gedaan in het afgelopen jaar. De winstcijfers in 2003 waren nog enigszins rood gekleurd, maar in het huidige boekjaar is die negatieve kanttekening volgens ceo Coks Stoffer reeds in positieve zin omgebogen.

"Wij draaien op dit moment een beter resultaat dan vorig jaar, zowel wat betreft omzet als operationele winst, exclusief eenmalige reorganisatielasten. Dat stemt ons positief. De aandacht voor ons bedrijf is steeds groter aan het worden, omdat veel bedrijven nu zoeken naar een partner als het gaat om het uitbesteden van bepaalde processen. Niet alleen it-processen, maar ook businessprocessen op het gebied van Human Resource, procurement, finance en administratie. Je merkt dat de discussie daarover losbrandt, je ziet dat de markt rijpt. Wij zijn nu bezig met de afronding van een aantal van dergelijke opdrachten."
Onlangs maakte EDS wereldwijd bekend dat er nog flink gesneden moet worden in het personeelsbestand, maar Stoffer benadrukt dat deze stoelendans aan Nederland voorbij trekt. "Wij zijn hier zelfs al weer mensen aan het aannemen en inhuren. We behoren in Nederland heel duidelijk tot één van de groeimarkten van EDS."
Illustratief voor het herstel van de groei, is volgens Stoffer het tienjarig uitbestedingscontract dat EDS in mei heeft getekend met Achmea. "Een soortgelijke opzet van implementatie en beheer voor een aantal jaren hebben we ook in de overheidssector recentelijk getekend. Je ziet dat we op dat front in Nederland snelheid maken. We zullen de footprint van EDS in de markt verder uitbreiden door die hele markt voor business process outsourcing verder te ontwikkelen. We zijn daarvoor momenteel heel veel energie aan het steken in training en skilltransfer."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Koen Stegeman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.