Ingehuurde IT'ers vaak te jong

Het niveau van ingehuurd IT-personeel is regelmatig onder de maat. De eindgebruikers klagen met name over de ervaring van deze tijdelijke werkkrachten. Senior functies worden steeds vaker vervuld door junior automatiseerders. Dit blijkt uit het onderzoek 'Professionele dienstverlening en outsourcing 1999' van bureau Heliview.

Het gebrek aan ervaring van het ingehuurde personeel kenmerkt de krappe arbeidsmarkt in de IT-sector. De eindgebruikers, die zelf door de personeelstekorten al vaak aan het eind van hun Latijn zijn, moeten echter steeds vaker gebruik maken van ingehuurd IT-personeel. Het krappe aanbod van IT-specialisten belemmert het Nederlands bedrijfsleven in de realisatie van haar doelstellingen op het gebied van omzet en groei.
Over het algemeen huurt één op de drie grote bedrijven automatiseerders in, die onder contract staan bij bureaus voor werving en selectie. Meestal gaat het om een korte periode.
Opvallend is dat de bouw en aanpassing van software steeds vaker in vreemde handen valt. Dit is te verklaren: uit eerder onderzoek van Heliview blijkt dat de meerderheid van de grote bedrijven ook ontevreden is over het kennisniveau van hun eigen automatiseerders.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.