Essent kiest voor IBM

Energiebedrijf Essent besteedt een groot deel van de automatisering uit aan IBM. Eind deze maand worden de definitieve handtekeningen gezet.

Over de precieze invulling van het contract wil de woordvoerder nog niets kwijt. Essent meldde eerder zijn rekencentra en de kantoorautomatisering te willen uitbesteden. Het denkt zo de beheerkosten ervan te kunnen verminderen. Het gaat daarbij om werkplek- en netwerkdiensten, het beheer van pc's en applicatieservers, dataopslag en backup-voorzieningen. Zo'n 150 medewerkers, waarvan de helft inhuur, voeren deze werkzaamheden uit.
IBM verslaat in het aanbestedingstraject in ieder geval de combinatie Accenture/Pinkroccade. Vooral voor de laatste is de uitkomst een teleurstelling, omdat Pinkroccade nu een aantal activiteiten uitvoert voor Essent die het zal moeten overdragen. Sander van 't Noordende, partner bij Accenture (SAP-implementator van Essent), is er minder rouwig om "Het bleek een pure infrastructuur-overeenkomst. Wij richten ons vooral op applicatiebeheer en business process outsourcing, waar meer toegevoegde waarde te leveren valt. Essent overweegt het beheer van applicaties uit te besteden dus, u begrijpt, daar gaan wij vol achteraan." Van 't Noordende verwacht in de nutsmarkt een toename van contracten voor het overnemen van front- en backofficesystemen en de personeels- en financiële administratie.
Bij concurrent Nuon loopt een aanbestedingstraject voor werkplekbeheer met als eindkandidaten Atos Origin, CSC en HP. Vaste partners EDS en Accenture hadden zich niet ingeschreven. EDS loopt wel mee in de uitbesteding van een aantal applicatietrajecten. Saillant detail is dat Essent-bestuurder Michiel Boersma in Het Financieele Dagblad een balletje opgooide voor een fusie met Nuon, mocht er een Europese energiemarkt ontstaan.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.