CSC neemt voor 1,5 miljard dollar Continuum over

STAMFORD, CT - Daags voor Koninginnedag meldde Computer Sciences Corporation (CSC) software-leverancier Continuum over te nemen voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. De acquisitie vindt plaats via een aandelenruil. Het bedrijf houdt zijn eigen naam en hoofdkantoor in Austin, Texas.

IT-adviesbureau Gartner Group bestempelt dit samengaan als een belangrijke stap voorwaarts, met name voor Continuum. Dit bedrijf liet in het verleden nogal eens verstek gaan bij contracten op het gebied van outsourcing. De combinatie van de sterke softwareprodukten van Continuum met de ervaring in outsourcing van CSC maakt het geheel tot een sterke leverancier van totaaloplossingen voor de verzekeringsbranche.
Met de overname wordt het aantal personeelsleden van CSC met 3000 uitgebreid tot 37.000. Gartner verwacht dat de bedrijven enige tijd nodig zullen hebben voor de integratie, maar dat vervolgens een aanbieder ontstaat die zelfs de grootste verzekeringsmaatschappijen een one-stop shopping-concept kan aanbieden.
Continuum levert software en diensten aan ongeveer de helft van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld. 38 Procent van de inkomsten worden gerealiseerd in outsourcing, maar de onderneming had problemen met het interesseren van grotere verzekeraars.
Voor CSC betekent de overname dat het bedrijf zich een stevige positie verwerft op de verzekeringsmarkt: het verbetert de positie op de wereldmarkt, vooral in Zuid-Amerika en in Azië; het vergroot het aandeel inkomsten uit het bedrijfsleven (momenteel boekt de onderneming nog 40 procent van haar omzet bij overheden); en CSC krijgt toegang tot de klantenkring van Continuum om met name 'Jaar 2000'-projecten aan te bieden. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.