Ambitieus Triple P wil omzet verdrievoudigen

VIANEN - Het sinds kort aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde Nederlandse automatiseringsbedrijf Triple P wil over drie jaar de grens van 1 miljard gulden omzet passeren. Vorig jaar werd een omzet behaald van ruim 347 miljoen gulden. De nettowinst kwam uit op 10,5 miljoen gulden, nadat in 1994 nog een verlies van 66,6 miljoen gulden was geleden.De in Iran geboren Triple P-topman F. Khaleghi Yazdi denkt de komende drie jaar gemiddeld 30 procent autonome omzetstijging te halen. Dat is echter niet voldoende voor de nagestreefde verdrievoudiging van de omzet.

Daarom is Triple P binnenkort weer op het acquisitiefront te verwachten. Overnamekandidaten zijn vooral kleinere softwarehuizen die actief zijn in het transportwezen en in de gezondheidszorg. Bovendien zou in deze twee sectoren met name onder de kleinere bedrijven grote belangstelling bestaan voor outsourcing. Triple P wil ook daar op inspelen. Khaleghi Yazdi verwacht veel groei bij het beheer van netwerken.
De ambities van de Triple P-topman die vroeger bij HCS werkte, vergen behoorlijk wat kapitaal. Hij overweegt al weer een nieuwe beursgang. Gedacht wordt aan Frankfurt, Londen, Amsterdam of een aanvullende emissie op de Newyorkse Nasdaq. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.