HP vernieuwt sociaal plan

Bonden rekenen op kleine reorganisaties

De vakbonden en de ondernemingsraad van HP verwachten dat het bedrijf dit jaar een paar kleine reorganisaties doorvoert. Grootschalige veranderingen komen er niet, zeggen bonden, or en het bedrijf zelf.

De drie maakten begin deze week het nieuwe sociaal plan bekend, dat geldt voor 2005. De bonden vragen hun achterban het plan goed te keuren. Ook de ondernemingsraad van HP kan zich in het nieuwe plan vinden. "Het is minstens zo goed als dat van vorig jaar", aldus vice-voorzitter Pieter Oele.
Ongerustheid is volgens hem niet nodig. Dat benadrukt ook een woordvoerder. "Snijden in personeelsaantallen staat echt niet op stapel", aldus Jos Baltes. Het oude plan is verlopen, de vervanging is puur procesmatig.

Printerdivisie

Bonden en OR houden echter rekening met kleine personeelsreducties. "Zo'n plan sluit je niet voor niets", aldus onderhandelaar voor CNV Dienstenbond Maurice Limmen. Zijn FNV-collega Jan Paul Veenhuizen: "HP heeft een sociaal plan afgesloten, omdat het verwacht er een nodig te hebben." Waar de verschuivingen optreden, weten de bonden niet. Het bedrijf zet in op het verwerven van meer outsourcingsopdrachten. Ook OR-vice-voorzitter Oele houdt rekening met kleine aanpassingen. "Ik lees in de kranten dat de markt voor printerinktvullingen gaat veranderen."
Het bedrijf voegde in januari de pc- en printer-divisies samen. De daarvoor nieuw benoemde topman, Vyomesh Joshi, wil de winst verhogen door marktaandeel te winnen van concurrent Dell. Plannen voor saneringen zijn er niet. Dat bevestigt ook de Nederlandse woordvoerder Baltes.
HP en vakbonden hebben lang gesoebat over het sociaal plan. De onderhandelingen duurden zeven rondes, schrijft FNV Bondgenoten in een brief aan de achterban. Het heikele punt in de onderhandelingen was de ouderenregeling. Medewerkers ouder dan 53 jaar en twee maanden krijgen ontslagbescherming. Voor medewerkers ouder dan 58 jaar (en meer dan acht jaar in dienst) wordt bij een reorganisatie een pensioenregeling getroffen.
Het nieuwe sociaal plan biedt medewerkers die in het geval van een reorganisatie vrijwillig vertrekken een vergoeding.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.