Nobel en Pink Elephant integreren

ICT-dienstverlener Nobel nam onlangs ict-adviesbedrijf Pink Elephant over. Het gaat om de Pink Elephant-onderdelen ITMS (IT Management Services), SSB-ict (diensten) en Education (opleiding, training en certificeringen van onder andere ITIL en Prince2). De directieleden van beide bedrijven kenden elkaar al goed, aldus ceo Piet van Vugt van Nobel. Daarom zal de integratie goed verlopen, zo verwacht Van Vugt.

Het afgelopen jaar was er al sprake van een andere kennismaking tussen Nobel en Pink Elephant, aldus Van Vugt. Zo is Willem Middelburg, oprichter en eigenaar van Pink Elephant, sinds 2009 actief als commissaris van Nobel. Daar waakt hij over financiële zaken en helpt hij Nobel om een dienstverlener te worden. Hij heeft nu aandelen van Nobel gekocht, aldus Van Vugt: 'Willem Middelburg en ik kennen elkaar sinds 2003, we werken goed samen.' Van Vugt verwacht daarom dat de integratie van PinK Elephant binnen Nobel goed gaat verlopen.

Kees Koomen

Deze aandelen zijn afkomstig van een aantal voormalige managers van Nobel, zoals Kees Koomen. Hij verliet Nobel begin 2009 en is inmiddels directeur van Netsourcing, een hostingbedrijf dat ruim 200 applicaties vanuit een private cloud aan zorginstellingen biedt. Dat bedrijf heeft honderd werknemers in dienst en een omzet van 14 miljoen euro, aldus Koomen, die veertien jaar bij Nobel werkte. De aandelen zijn pas nu verkocht omdat er een goede koper is gevonden. Daarnaast beschouwt Koomen zichzelf niet als investeerder maar als ondernemer, zo zegt hij tegen Computable.

Openstaande vacatures

Van Vugt is in ieder geval blij met Pink Elephant, waarvan 58 ervaren consultants en project managers nu voor Nobel aan de slag gaan. Van Vugt: 'We hebben veel ervaring op het gebied van onder andere ITIL. Deze ervaren mensen brengen senioriteit met zich mee. Ze doen opdrachten bij grote klanten, zoals verzekeringsbedrijven en banken, bijvoorbeeld ING.‘

Verder zegt de ceo van Nobel dat door de komst van medewerkers van Pink Elephant nog niet alle openstaande vacatures gevuld zijn. ‘We hebben bij Nobel nog veel vacatures openstaan voor mensen met een HBO-niveau.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En voor de tweede keer gaat een sterk merk van de markt...

Of komt er een sterk merk bij..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-30T09:12:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.