TeamLogic IT zoekt ondernemers met ICT-kennis

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

De Amerikaanse franchiseketen TeamLogic IT wil in 2015 in Nederland een landelijk dekkend netwerk hebben van zo’n vijftig vestigingen. De dienstverlening richt zich op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die geen eigen ict-manager in dienst hebben. De organisatie is op zoek naar zelfstandige ict’ers die het ondernemerschap aandurven.

TeamLogic IT is een franchiseformule van de Amerikaanse onderneming Franchise Services Inc, in Nederland vooral bekend van de Multicopy-winkels. Met TeamLogic IT is de onderneming in Nederland een tweede franchiseformule gestart, die snel in omvang moet groeien. In de VS heeft de ict-dienstverlener al zo’n zestig vestigingen. In Amersfoort opende onlangs de tiende vestiging in Nederland.

De eerste vestiging van TeamLogic IT werd in april 2011 geopend in Amsterdam-Zuidoost. Vanuit deze vestiging worden de franchisenemers elders in het land ondersteund op het terrein van marketing, verkoop en technologie. Het bedrijf levert onder andere de zelfontwikkelde monitoringsoftware SystemWatch, waarmee vanuit lokale vestigingen de systemen van klanten in de smiezen worden gehouden.

De groeidrang van de onderneming is gericht op het bereiken van een omvang van vijftig vestigingen in Nederland. Daarmee wil de keten zijn klantengroep kunnen verbreden tot nationale ondernemingen met veel lokale vestigingen, zoals winkelketens en uitzendbureaus. Bij dit type onderneming is de vestiging feitelijk een kleine zelfstandige onderneming.

Verdubbeling

Na een gestage groei tot negen vestigingen eind 2012 moet in 2013 een verdubbeling naar achttien vestigingen volgen, vertelt formuledirecteur Jeroen van den Bos. Daarvoor wordt actief naar nieuwe franchisenemers gezocht. ‘We hebben gesprekken met voormalige leidinggevenden bij grote ict-dienstverleners zoals KPN IT Solutions en verschillende banken die na een reorganisatie nu hun afkoopsom willen investeren in een eigen onderneming.’

Een tweede groep waaruit Van den Bos nieuwe franchisenemers werft zijn ict-ondernemers die begonnen zijn als zzp’er, inmiddels enkele medewerkers in dienst hebben en nu willen doorgroeien naar een serieuze onderneming. Bij de selectie spelen vooral ondernemerskwaliteiten een rol. ‘We zijn niet op zoek naar techneuten die alles zelf willen blijven doen. Ze moeten - met alle respect - wel personeel in dienst durven nemen.’

Vliegende start

TeamLogic IT-franchisenemer Marco Correia maakt in Amersfoort een vliegende start. Hij is wildenthousiast. ‘Ik heb mijn eerste klant al binnen, die het concept kende uit Amerika. Mijn streven is met andere franchisenemers samen te werken en wellicht meerdere vestigingen te starten.’ Voor hij zijn franchise begon, volgde hij een intensieve training van een week op het Amerikaanse hoofdkantoor van Franchise Services in Mission Viejo, iets ten zuidoosten van Los Angeles. ‘Dat was een enerverende happening’, zegt Correia.

De keten van franchisenemers werkt met een vaste lijst van leveranciers. Voor ip-telefonie is dat bijvoorbeeld CallHosted, voor de hardware liggen er lijntjes met Canon, Cisco, Dell, HP, voor backkup en security wordt samengewerkt met eFolder en Symantec. Voor software wordt samengewerkt met Microsoft en OfficeDesktop.

Sporen

De vestiging in Den Haag werd begin december 2012 geopend door Arjen van Duijvenboden, die zijn sporen in de ict verdiende als ict-manager, ict-consultant en systeembeheerder. Anthony van der Zwan van de vestiging in Vlissingen werkte eerder als interim-ict’er bij de Elektriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland in Borssele en daarvoor bij Ordina. Eigenaar Jaap Boone van de vestiging in Maasdijk richtte onder andere Europe Data Consult en Europe Transport Automation op, was actief in de wereld van grootbanken en vermogensbeheer en de laatste jaren leidde hij verschillende projecten, onder andere als nationaal en global ict-manager bij DB Schenker/Deutsche Bahn.

Maar niet alle franchisenemers hebben een ict-achtergrond. De vestiging in Den Bosch wordt gedreven door Martin Berkhout, die ervaring als ondernemer opdeed als eigenaar van een kappersketen en een Rituals-franchiseketen in Spanje.

Tien vestigingen

De tien vestigingen van TeamLogic IT bevinden zich in Amersfoort, Amsterdam-Zuidoost en -Zuidwest, Den Haag, Den Bosch, Maasdijk, Nijmegen, Rotterdam-Noordwest en -Oost en Vlissingen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-08T08:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.