Volgend kabinet stelt Internet-plan op

Dit artikel delen:

Waar bevindt Nederland zich op de elektronische snelweg? Naar deze vraag verrichten zes ministeries momenteel onderzoek. De resultaten zijn bedoeld als leidraad voor het komend kabinet om een tweede 'actieplan elektronische snelweg' op te stellen. Het ministerie van Economische Zaken informeert begin volgend jaar de Kamer met een brief over de onderzoeksresultaten.

De zes ministeries hebben elk afzonderlijk een onderzoeksonderwerp. Economische Zaken voert een benchmark uit naar de online-dienstverlening in de markt. Bij Verkeer & Waterstaat kijkt men naar de stand van de infrastructuur. Binnenlandse Zaken publiceert een rapport over overheidsdiensten op het Internet. Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen buigt zich over de kennis-infrastructuur in verhouding tot de arbeidsmarkt en Justitie onderzoekt regelgeving omtrent privacy en cryptografie.
De actieplannen van de overheid zijn bedoeld om belemmeringen weg te nemen en projecten te ondersteunen om zo het Internet-gebruik in Nederland te stimuleren. De invulling van een tweede actieplan is echter voorbehouden aan het volgende kabinet. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.