Simac wil Duitse diensten van DEC

Dit artikel delen:

Simac Techniek koopt een deel van Digitals (DEC) dienstverleningstak in Duitsland. De Amerikaanse directieraad van Compaq-dochter Digital heeft de verkoop goedgekeurd. Deze moet over twee weken zijn beslag krijgen. Simac betaalt voor de activiteiten een onbekend bedrag in contanten en financieert dit door de uitgifte van 190.000 aandelen.

"Onze overnames van de laatste tijd komen neer op uitgaven van dertig tot veertig miljoen gulden, waarvan deze aankoop een flink deel uitmaakt", zegt financieel directeur Ron Sijtsma van Simac. Die dienstverlener koopt nu Digitals Duitse service-afdeling voor het mkb (midden- en kleinbedrijf) wat neerkomt op ongeveer drieduizend klanten met in totaal zesduizend onderhoudscontracten. "Ze behouden dus alleen de echt grote klanten", aldus Sijtsma. Andreas Barth, Europees president van Compaq, nuanceert dit: "Deze situatie verschilt van land tot land. DEC heeft in Duitsland wat 'low-end' dienstverleningsactiviteiten, ondermeer vanwege een overname van Philips. Die tak groeit echter nauwelijks."

Gretig

Ruim honderdvijftig Digital-medewerkers in acht vestigingen zullen voortaan werknemers van Simac zijn. "Tenminste, er is nog één ontbindingsclausule voor de overname", vertelt Sijtsma. "Minstens 80 procent van het personeel moet wel over willen gaan. Maar bij 60 procent, mits dat de juiste mensen zijn, zie ik de overname ook wel zitten."  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.