Managed hosting door True

CSC op acquisitiepad Europese markt

 

Computer Sciences (CSC) heeft de ambitie om in Europa net zo'n belangrijke speler te worden als op wereldwijde markt.

De adviesorganisatie en systeemintegrator neemt daarop namelijk de vierde plek in, achter IBM, EDS en Andersen Consulting. Piet Verpoorte, ex-Oracle en sinds een jaar vice-president van CSC Benelux, is met de overname van Baan-specialist Kobra nog niet bevredigd. Hij beschouwt de deze acquisitie als eerste in een reeks. "Omdat autonome groei ons niet snel genoeg gaat. Op dit moment heeft CSC vierhonderd medewerkers in dienst. Om de kritische massa van 'grote speler' te halen, hebben we tussen de 500 en 1000 medewerkers nodig", aldus Verpoorte. Het bedrijf is met een aantal onbekende partijen in gesprek. Welke bedrijven dat zijn wil hij niet zeggen, maar wel dat CSC 'een grote koop' niet uitsluit.
CSC richt zich op erp-implementaties (enterprise resource planning) en het bouwen van gegevenspakhuizen. Daarnaast voert het bedrijf projecten uit waarbij informatietechnologie op een nieuwe en innovatieve manier wordt gebruikt. Zo bouwde CSC het videosysteem voor het registreren en bekeuren van snelheidsovertreders op de A2.
Verpoorte benadrukt de uitgangspunten van het acquisitiebeleid van CSC: "Het bedrijf moet iets aan onze organisatie toevoegen. Een tweede Baan-dienstverlener hebben we niet nodig." Verder moeten de organisaties in culturele zin bij elkaar passen. Vijandige overnames zijn volgens Verpoorte uit den boze. RV

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1283694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×