CSC op acquisitiepad Europese markt

Dit artikel delen:

Computer Sciences (CSC) heeft de ambitie om in Europa net zo'n belangrijke speler te worden als op wereldwijde markt.

De adviesorganisatie en systeemintegrator neemt daarop namelijk de vierde plek in, achter IBM, EDS en Andersen Consulting. Piet Verpoorte, ex-Oracle en sinds een jaar vice-president van CSC Benelux, is met de overname van Baan-specialist Kobra nog niet bevredigd. Hij beschouwt de deze acquisitie als eerste in een reeks. "Omdat autonome groei ons niet snel genoeg gaat. Op dit moment heeft CSC vierhonderd medewerkers in dienst. Om de kritische massa van 'grote speler' te halen, hebben we tussen de 500 en 1000 medewerkers nodig", aldus Verpoorte. Het bedrijf is met een aantal onbekende partijen in gesprek. Welke bedrijven dat zijn wil hij niet zeggen, maar wel dat CSC 'een grote koop' niet uitsluit.
CSC richt zich op erp-implementaties (enterprise resource planning) en het bouwen van gegevenspakhuizen. Daarnaast voert het bedrijf projecten uit waarbij informatietechnologie op een nieuwe en innovatieve manier wordt gebruikt. Zo bouwde CSC het videosysteem voor het registreren en bekeuren van snelheidsovertreders op de A2.
Verpoorte benadrukt de uitgangspunten van het acquisitiebeleid van CSC: "Het bedrijf moet iets aan onze organisatie toevoegen. Een tweede Baan-dienstverlener hebben we niet nodig." Verder moeten de organisaties in culturele zin bij elkaar passen. Vijandige overnames zijn volgens Verpoorte uit den boze. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.