Europese IT Award naar Techforce

Dit artikel delen:

Begin vorige week ontving softwarehuis Techforce uit handen van Jacques Santer, voorzitter van de Europese Commissie, de prestigieuze European IT Award '96.

Hieraan gekoppeld is een beloning van maar liefst 200.000 ecu, ofwel meer dan 400.000 gulden. Techforce kreeg de prijs toegekend voor zijn object-georiënteerde analysetechnologie Cosmos.
De Europese prijs wordt jaarlijks toegekend door Euro-Case, de European Council of Applied Sciences and Engineering. Deze commissie voor toegepaste wetenschap kende aan nog 25 bedrijven prijzen toe. Techforce werd beloond vanwege de "excellente prestatie bij het omzetten van resultaten uit IT-onderzoek naar innovatieve produkten in de markt".

Jaar 2000

Cosmos is een hulpmiddel dat bestaande softwareprogramma's uitgebreid analyseert en ontleedt. Programmeurs kunnen de software vervolgens eenvoudiger aanpassen en uitbreiden. Het belangrijkste resultaat is dat de levensduur van bestaande applicaties verlengd wordt. Cosmos werd door Gartner al aangeduid als één van de krachtigste technologieën voor het oplossen van de 'jaar 2000'-problematiek.
De ontwikkeling van Cosmos startte als onderdeel van een Esprit-project in 1989. Vanaf 1993 is het als produkt te leveren. Het gereedschap wordt ondermeer gebruikt door Compuware en IBM. Cap Gemini paste het tool toe in een project bij de Koninklijke Marine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.