Defensie richt it-beheergroep op

Dit artikel delen:

Bij Defensie is een aparte beheergroep opgericht voor de directe ict-ondersteuning tijdens operaties. Deze 'Joint-CIS'-groep start naar verwachting half januari 2006 met circa 250 medewerkers.

Bij de krijgsmacht is de werkplekdienstverlening anders ingericht. De verschillende krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Luchtmacht, Landmacht en Marechaussee) regelden hun kantoorautomatisering tot voor kort zelf. Het werkplekbeheer is inmiddels uit efficiëntieoogpunt overgeheveld naar DTO (Defensie Telematica Organisatie). Uit praktische overwegingen is de directe ict-ondersteuning tijdens operaties ondergebracht in het Joint CIS (Communicatie- en Informatiesystemen). Dat betreft zaken als het beheer voor het mobiele netwerk Titaan (Theatre Independant Tactical Army and Air Force Network) en Mmhs (militair berichtenverkeer). Bij buitenlandse missies zit de eerstelijns-ict'er bij het verbindingsbataljon. De tweedelijnshulp komt vanuit het CIS-controlcenter. DTO is derdelijnsondersteuner.
Bij Joint CIS komen zo'n 250 man te werken. De medewerkers werken nu nog bij de verschillende krijgsmachtdelen. Volgend jaar krijgen ze onderdak in een nieuw gebouw op het deel van de basis Soesterberg dat overblijft wanneer de Luchtmacht daar is vertrokken. In dat gebouw komt ook de netwerkdienst van DTO die het glasvezelnetwerk Nafin beheert. Generaal-majoor Folkert Horst, algemeen directeur DTO, heeft ook de leiding over Joint-CIS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.