Nederlands project gelauwerd

Kadaster wint EU-prijs voor digitale overheid in Manchester

Dit artikel delen:

Vorige week kwam beleid en praktijk van de elektronische overheid samen tijdens de ministeriële eGovernment Conferentie 'Transforming Public Services' van de Europese Commissie. Het Kadaster viel in de prijzen.

De 'eEurope Awards for eGovernment' zijn onderscheidingen voor digitale innovatieve oplossingen en benaderingen die bruikbaar kunnen zijn voor overheidsorganisaties van leden van de Europese Unie. Belangrijke invalshoek is een verbeterde dienstverlening door overheidsinstellingen aan burgers en bedrijfsleven. De prijzen, ingesteld door de Europese Commissie, worden om de twee jaar uitgereikt. Volgens de jury is Kadaster Online een toonbeeld van een geslaagde innovatie op applicatiegebied vanwege de integratie van kadastrale informatie en diensten. Het project beschikt over genoeg potentieel om als praktijkvoorbeeld te dienen voor andere Europese landen, aldus het juryrapport.
Behalve het Kadaster vielen er gisteren nog drie projecten in de prijzen. In de categorie 'Enabling eGovernment' is dat het Poolse project KSI ZUS: een complex computersysteem gericht op pensioenhervorming van de sociale verzekeringsinstantie (ZUS) in Polen. De categorie 'Transformation' leverde een Deense winnaar op: het Agentschap voor Overheidsbestuur met een kostenbesparend publiek-privaat project (EID: Electronic Invoicing in Denmark) voor elektronische facturering. De Ierse belastingdienst kreeg de prijs in de categorie 'Impact' voor ROS (Revenu Online Services), een succesvol middel voor een elektronische belastingaanvraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.