It-afdeling UWV mag zelf groeien

'Uitbesteden onder strenge regie'

Dit artikel delen:

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen besteedt al zijn operationele activiteiten uit. Om dit miljoenenbal niet te laten ontsporen, is een stevige regie nodig. De it-afdeling van het UWV mag daarvoor zelfs groeien.

Het UWV is begin 2002 ontstaan uit de fusie van vijf uitvoeringsinstanties en het landelijk instituut sociale verzekeringen Lisv . "In het begin hadden we alles in zesvoud. Op it-gebied betekende dat in totaal zo'n 9negenhonderd grote en vijfhonderd kleine applicaties en vele leveranciers", vertelt Guido Bayens, hoofd afdeling beleid en architectuur bij UWV, op het Cibit-seminar 'Goed it-opdrachtgeverschap'.
In een grote integratie- en standaardisatieslag wil de instantie komen tot één uniforme informatiehuishouding. Daarbij heeft de raad van bestuur besloten de operationele ict uit te besteden. De functionele ict blijft bij de verschillende divisies. Voor de aansturing, zowel intern als extern, is een ict-afdeling in het leven geroepen waar zo'n 150 mensen werken. Bij het UWV (22.000 werknemers) worden massaal banen weggesneden, maar de it-directie heeft de bestuursraad ervan overtuigd dat de ict-afdeling moest groeien. "Een stevige regie is noodzakelijk. Als it-afdeling moet je grip houden op de leveranciers, anders word je ondersteboven gelopen en ontstaat er binnen de kortste keren weer een allegaartje aan systemen", stelt Bayens.
Het uitbestedingstraject loopt van 2002 tot medio 2005, waarna het aanbestedingscircus opnieuw van start gaat. Op dit moment lopen er aanbestedingen voor het hoofdrekencentrum (omzetwaarde een paar honderd miljoen euro) en advieswerk (circa zeventig miljoen euro). Inschrijvers voor het rekencentrum zijn in ieder geval Getronics en Pinkroccade. De it-afdelingen van SFB IT Services (SFB Groep) en Concern Information Systems (ABP)) doen niet mee.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.