Wijers verhoogt steun aan MKB met 4 miljoen

Dit artikel delen:

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgt volgend jaar een extra stimulans om nieuwe technieken toe te passen. Minister Wijers van Economische Zaken heeft namelijk besloten het budget van de 'Haalbaarheidsfaciliteit MKB' in 1998 met 4 miljoen gulden te verhogen tot 10 miljoen gulden per jaar.

Met deze budget-uitbreiding stelt hij de regeling open voor het hele midden- en kleinbedrijf. Voortaan kunnen ook bedrijven die al een research-loonkostensubsidie ontvangen, hiervan gebruikmaken. Op dit moment vallen zij nog buiten deze regeling.
De subsidie is bedoeld om kleinere bedrijven tot innovatie te bewegen. Het Rijk geeft geen tegemoetkoming voor de innovatiekosten zelf, maar vergoedt een deel van de studiekosten die daaraan vooraf gaan.

Technologie-volgend

Het betreft hier externe studies naar de technische of economische haalbaarheid van (voor het betrokken bedrijf) nieuwe producten of processen. Deze innovaties mogen op bestaande technologie zijn gebaseerd. De regeling is duidelijk bedoeld voor bedrijven die niet uiterst geavanceerd zijn, maar zoals dat heet 'technologie-volgend'. Daarnaast is de bewindsman van plan iets te doen voor echt vernieuwende bedrijven. In de loop van 1998 komt er een aanvullende regeling, die het mkb moet stimuleren tot het aangaan van technologische samenwerkingsprojecten.
Via deze regeling kan een bedrijf een vergoeding krijgen voor het laten uitvoeren van een technisch of economisch haalbaarheidsonderzoek, het laten zoeken van partners dan wel het laten opstellen van een samenwerkings- of uitbestedingscontract. Wijers wil hier 3 miljoen gulden voor uittrekken. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Correspondent