Scholten Awater pikt order politie in

Driejarig contract voor levering tien miljoen aan hardware

Dit artikel delen:

De Nijmeegse wederverkoper Scholten Awater & Partners gaat de Nederlandse politie de komende drie jaar bevoorraden met pc's, notebooks, grafische terminals en beeldschermen. Met de opdracht is zo'n tien miljoen euro gemoeid.

Het vorige politiecontract werd vier jaar geleden nog verdeeld over Getronics, CSS, Dell en Scholten Awater. "Nu zijn wij na een Europese aanbesteding alleen overgebleven, al leveren we onder meer Dell-machines", zegt Theo Willems, partner bij Scholten Awater. In het nieuwe contract - looptijd drie jaar met een optie op nog een jaar - doen de Korps Landelijke Politiediensten en 23 politieregio's mee. Het aantal werkplekken bij de politie bedraagt 35.000. Willems zegt dat Scholten Awater is uitgekozen, omdat de firma in staat is tot op dorpsniveau politiebureaus snel te bevoorraden. "Wij rijden met eigen wagens. Dan weten we zeker dat onze medewerkers de spullen op de bureau's neerzetten, het plastic eraf halen en de boel aansluiten."

Autarkisch

Scholten Awater levert computerapparatuur aan grote afnemers in het bedrijfsleven en de overheid. Willems: "Wij adviseren over merken, houden voorraden in de gaten, bouwen componenten in en leveren 'image'-software voor de pc's, installeren op de werkplek, en regelen de facturering." De firma lijkt een grote onbekende op de it-markt. Toch is de wederverkoper van client-systemen al sinds 1993 actief. Het behaalde vorig jaar een winstgevende omzet van 59 miljoen euro, met slechts 55 medewerkers. "Onze organisatie is zeer efficiënt ingericht om te kunnen verdienen, ondanks de lage marges, op computerproducten", zegt Willems. "We doen een hoop dingen zelf. Naast eigen vervoer zorgen twee programmeurs bij ons voor de automatisering, zoals een erp-systeem, de internetsite en een inkoopoplossing."
De firma verwacht voor dit jaar en 2003 zelfs omzetstijgingen van 20 procent. Willems: "De spoeling wordt steeds dunner. Er bestaan nog maar weinig echte dozenschuivers. Daar profiteren we van." Vroegere concurrenten als Getronics, CSS, Simac en Triple P hebben hun focus verlegd naar kennisintensieve projecten rond migratie en beheer. Andere firma's, zoals Infoproducts, draaien slecht. Als enige directe concurrenten noemt Willems Dell en Issue uit Rotterdam. Wel valt het hem op dat distributeurs als Copaco steeds meer directe hardwareleveringen willen verzorgen.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.