Bangemann steunt domeinnaamplan VS

Dit artikel delen:

De Europese Commissie steunt de hervormingsplannen van de Amerikaanse regering voor het beheer van Internet-domeinnamen.

Martin Bangemann, telecommunicatie-minister bij de Europese Unie (EU), zegt dat de aanvankelijke bezorgdheid over de ondervertegenwoordiging van internationale belangen is weggenomen. Vorige week liet de Nederlandse minister van Economische Zaken, Jorritsma, eenzelfde mening horen naar aanleiding van kritische vragen van Tweede Kamer-lid Cherribi.
Bangemann verklaart in een brief aan secretaris William Daley van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken: "Dit voorstel geniet wijdverspreide steun, zowel van lidstaten van de Europese Unie als van de privésector in Europa." De Euro-minister onderzoekt echter ook een gerelateerd voorstel dat de exclusieve rechten van de huidige beheerder, het Amerikaanse bedrijf Network Solutions (NSI), geleidelijk wil afbouwen.

Consistentie

De Commissie wil zich ervan verzekeren dat de overeenkomst met het ministerie van Economische Zaken consistent is met de EU-regels en wetten voor concurrentie, aldus Bangemann. De Euro-minister reageert op het plan van de regering Clinton om de macht over Internet-domeinnamen in handen te geven van een hiervoor op te richten nonprofit-organisatie genaamd de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) die onder leiding komt van een internationale directieraad.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.