IBM dominant in België

Dit artikel delen:

Drie grote internationale IT-bedrijven domineren de Belgische IT-markt. IBM is koploper, gevolgd door HP en Compaq. Dit blijkt uit een rapport van IDC getiteld 'IT Market Leaders in Belgium'. In de top 15 van de grootste IT bedrijven komen maar drie Belgische bedrijven voor, Manudax, Dolmen en Systemat.

De totale omzet van IT-bedrijven in België bedraagt ruim 5,5 miljard gulden, een toename van 16,5 procent ten opzichte van 1996. Evenals in 1996 is ook in 1997 hardware verantwoordelijk voor 55 procent van de omzet. De groei van de hardwaremarkt wordt veroorzaakt door de sterk gestegen vraag naar PC's. Dit is toe te schrijven aan lage prijzen, PC privé-projecten en een gestegen vraag van het midden- en kleinbedrijf. Bovendien is de groei van hardware ook te danken aan de opmars van NT-oplossingen en de toenemende vraag naar servers. De segmenten software en services zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 13 en 32 procent van de omzet.
IDC verwacht dat dit jaar ook in België voor veel bedrijven beslissend wordt voor het millenniumprobleem en de overgang naar de euro.  WA
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.