Zwaailicht aan voor stoeprandoverleg

'Nieuw netwerk 'openbare orde' geldt als proefproject

Dit artikel delen:

"Niet schieten," roept de een in de portofoon naar de ander, die "...schieten" hoort door traagheid van de techniek. Een grapje met serieuze ondertoon typeert treffend een onvolkomenheid in de politiecommunicatie, om van het operationeel contact met brandweer en ambulances ('stoeprand-' of 'motorkapoverleg') maar te zwijgen.

De zwaailichtensector moet nu een nieuw netwerk voor mobiele communicatie krijgen: C2000. Dat is de bedoeling althans. Het kost ruim een miljard en geldt in Europa als voorloper - maar in Nederland als risicoproject.
C2000 loopt al vijf jaar en moet de vervanger worden van een lappendeken van gedateerde communicatievoorzieningen, waarmee politie, brandweer, ambulancedienst en marechaussee nu werken. De OOV-sector (openbare orde en veiligheid) kent ruim honderd radionetten, niet afgestemd, slecht beveiligd, onvoldoende van capaciteit en dekking. Motoragenten die ziekenwagens begeleiden, behelpen zich in een courant voorbeeld met gebarentaal.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.