Italiaanse PTT in de etalage gezet

Dit artikel delen:

De Italiaanse regering heeft vorige week besloten haar resterende belangen in Telecom Italia op de markt te brengen. De uitverkoop zal de staat ongeveer 20 miljard gulden opleveren en is daarmee een van de grootste privatiseringen in de Europese geschiedenis.

Een groep van veertien bedrijven heeft al eerder een belang van 9 procent in Telecom Italia verworven. Daaronder bevinden zich AT&T, de Europese telecom-alliantie Unisource en de Zwitserse bank Credit Suisse.
Vorige week, op het hoogtepunt van de Italiaanse politieke crisis, maakte de regering de verkoop van de overgebleven 32,8 procent aan staatsbelangen bekend. Inmiddels is het kabinet afgetreden. Het besluit om tot privatisering over te gaan riep bij analisten herinnering op aan 1995. Toen verkocht de Italiaanse staat een deel van de staatsbelangen in oliemaatschappij Eni. Politiek rumoer deed de waarde van de belangen destijds onder de vastgestelde prijs zakken. Het ministerie van de staatskas meent dat de politieke crisis ditmaal geen invloed heeft op de verkoop, aangezien het aanbod zeer lucratief is. De regering overweegt overigens opnieuw een deel van haar belangen in Eni te verkopen. De privatisering van elektriciteitsbedrijf Enel staat voor volgend jaar op de agenda. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.