P-Direkt baart politiek zorgen

Dit artikel delen:

Den Haag maakt zich zorgen over P-Direkt nu de Rijksoverheid en IBM/LogicaCMG, de beoogde bouwer van het 'hr-shared services center', uit elkaar zijn gegaan.

"Ik ben erg verontrust, zeker omdat de brief hierover van minister Pechtold zo schimmig is", zegt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.
Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold liet de Tweede Kamer vorige week weten dat 'beide partijen, ieder voor zich, tot het inzicht (zijn) gekomen dat de basis voor een duurzame samenwerking ontbreekt'. "Er waren lastige punten in de onderhandelingen", weet Van Hijum. "Daar zijn we als Kamer ook vertrouwelijk over geïnformeerd. Dat de zaak nu geklapt is, komt voor mij toch als een donderslag bij bewolkte hemel."
Het Kamerlid vindt de gang van zaken extra verontrustend omdat hij P-Direkt, samen met de digitalisering van de dienstverlening aan de burger, als 'kroonjuweel' ziet van het programma Andere Overheid. "Dat programma is voor de rest vrij abstract. Daarom waren vele ogen op P-Direkt gericht. Dat had een trend moeten zetten."
De gang van zaken legt zijns inziens een 'gebrek aan coördinerend vermogen' bij de bewindsman en de ambtelijke top bloot. Een BVK-woordvoerder erkent dat de invoering van P-Direkt nu extra vertraging oploopt. Door de impasse is het denkbaar dat het gehele project alsnog wordt afgeblazen. Voor de woordvoeder van bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijkrelaties is deze vraag echter niet aan de orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Maurice Blessing
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.