OTEC leidt EU-competentieproject

Dit artikel delen:

Het project TENCompetence van de Europese Unie komt onder leiding van het onderwijstechnologisch expertisecentrum (OTEC) van de Open Universiteit Nederland.

De Europese Unie wil met het project TENCompetence de Europese ambities van competentiegericht, levenslang leren een sterke impuls geven. Projectleider wordt het onderwijstechnologisch expertisecentrum van de Open Universiteit Nederland. Het vierjarige project kent een budget van dertien miljoen euro en moet een gestandaardiseerde, vrij beschikbare infrastructuur ontwikkelen voor competentiegericht onderwijs en een leven lang leren.
De infrastructuur en de bijbehorende modellen en methoden worden vrij beschikbaar gesteld (open source). De ambitie is om grootschalig gebruik in heel Europa te stimuleren en een netwerk van gebruikers en partijen op te bouwen die commerciële diensten via de infrastructuur aanbieden. De technische infrastructuur integreert een groot aantal softwarecomponenten die de projectpartners al eerder hebben ontwikkeld. Daarnaast is de ontwikkeling van nieuwe tools en methoden voorzien. Naast de technische infrastructuur worden ook methodieken ontwikkeld en beschreven om de verschillende aspecten van een leven lang leren te bevorderen.
Naast het onderwijstechnologisch expertisecentrum zijn er nog twaalf andere partners betrokken uit negen verschillende landen. Andere Nederlandse partijen zijn de Universiteit van Amsterdam, SURF en LogicaCMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.