Managed hosting door True

SER eist aandacht voor elektronische consument

 

DEN HAAG - De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat de ontwikkeling van de digitale snelweg meer aandacht krijgt binnen de Europese Unie. Tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap in de eerste helft van 1997 zouden met name de consumentenaspecten hiervan hoog op de Europese agenda moeten worden geplaatst.

Dit schrijft de Commissie voor Consumentenaangelegenheden (CCA) van de SER aan staatssecretaris A. van Dok-van Weele (Economische Zaken). De CCA vindt dat maatregelen moeten worden genomen om consumenten te laten profiteren van de mogelijkheden van de informatiemaatschappij.
In het jongste driejarige actieprogramma voor het Europese consumentenbeleid wordt dit als een van de prioriteiten genoemd. Daarbij gaat het vooral om de toegang tot het systeem, om het aanleren van nieuwe vaardigheden en om veilige betalingssystemen voor het elektronisch winkelen.
De CCA onderschrijft het belang van deze vraagstukken. Het Nederlandse voorzitterschap zou hier volgend jaar een programma voor moeten ontwikkelen. Daarnaast moet worden gekeken naar de invloed van de nieuwe technologieën op de rechten en plichten van de consument. De CCA is van plan in haar werkprogramma aandacht te besteden aan de consumentenaspecten van de informatie- en communicatietechnologie. Daarbij zal ook de Europese dimensie aan de orde komen. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1313198). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.