ICTRegie wil innovatie regisseren

Dit artikel delen:

ICTRegie ziet voor zichzelf een faciliterende rol weggelegd in het bereiken van verregaande innovatie en het gebruik van ict in Nederland.

Innovatiekracht
ICTRegie wil de Nederlandse innovatiekracht vergroten met ict. Het regieorgaan werd dit jaar opgezet door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en SenterNovem in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het regieorgaan is ingesteld voor een periode van zes jaar.
Uit onderzoek van Forrester bleek drie weken geleden dat Nederland moet leren innoveren (zie Computable nummer 39) wil het mee kunnen in de wereld en enigszins dichtbij de doelstellingen van de Lissabon-agenda zien te komen. De Nederlandse overheid heeft in het verleden al een aantal innovatie-initiatieven genomen en deze week werd er weer een stap in de goede richting gezet. Het Nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie (ICTRegie) werd deze week officieel opgericht.
Het doel van het regieorgaan is om de ict-kennisinfrastructuur te versterken en vraag en aanbod in de markt met elkaar te verbinden. Dit blijkt ook uit de samenstelling van het Adviesorgaan, dat bestaat uit zowel onderzoekers en onderzoeksinstellingen als intermediaire organisaties, onderzoeksfinanciers, bedrijven en maatschappelijke sectoren. ICTRegie zelf staat onder leiding van directeur Martin Rem, voormalig directeur van het Embedded Systems Institute in Eindhoven. Rem is ervan overtuigd dat software de wereld ingrijpend gaat veranderen, dat we nog helemaal aan het begin van die ontwikkeling staan en dat we nog geen idee hebben waar dat allemaal toe zal leiden. Hij denkt dat Nederland in die ontwikkeling op deelgebieden een mondiaal leidende rol kan spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.