Britse IT'ers in Nederland

Dit artikel delen:

Uit de ingezonden brief van Alex van der Hoek, 'Freelancen geen vetpot' (Computable, 22 september) blijkt dat zijn Britse collega's hem een beetje in de maling hebben genomen, of ze snappen het zelf niet goed.

De Britse belastingdienst verleent geen korting aan Britse onderdanen in het buitenland. Immers bij meer dan incidentele werkzaamheden in Nederland zijn ze (Nederlandse) loonbelastingplichtigen. Het is de Nederlandse belastingdienst die 35 procent korting geeft aan alle buitenlanders die naar Nederland zijn uitgezonden. (Wel zijn hier allerlei regels en voorwaarden aan verbonden, waaronder een tijdslimiet.) In het geval dat een Brit voor een deel van het jaar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk werkt, is het de Britse belastingdienst die gedwongen wordt om deze voordelige regeling (knarsetandend) te accepteren als volledige betaling van belasting op het in Nederland genoten loon.
Ik kan me best voorstellen dat Alex van der Hoek dit onrechtvaardig vindt, maar als hij wil klagen dan moet hij bij Gerrit Zalm aankloppen en niet bij Gordon Brown.
Overigens slaan zijn opmerkingen over de noodzaak om georganiseerd te zijn ook de plank mis. Er zijn minstens drie verenigingen voor freelancers. Behalve de meer algemene Fenit zijn er ook Vonit en IT-United.
 
Roger James
De Meern

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Roger James
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.