Simulatiesysteem voor Landmacht

Dit artikel delen:

De Koninklijke Landmacht krijgt een geavanceerd simulatiesysteem waarmee verschillende legereenheden in een door de computer gegenereerd oefenterrein kunnen worden getraind. De vijand is daarbij virtueel.

Het Tactische Indoor Simulatie systeem (Tactis) wordt geleverd door Thales, marktleider op gebied van netwerkgebaseerde wapentraining simulatiesystemen.
Deze gevechtssimulatie kost meer dan 80 miljoen euro. Daarbij zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk. De resultaten van de simulaties worden bewaakt en vastgelegd en kunnen naderhand worden geëvalueerd. De invoering van Tactis is volgens minister Kamp (Defensie) van groot belang voor de verbetering van de training op bataljonsniveau en lager.
Al meer dan driehonderd van deze systemen zijn geleverd aan strijdkrachten in twintig landen. Tactis is een modulair systeem dat eenvoudig kan worden geconfigureerd voor diverse trainingsniveaus en oefeningen.
Het Project 'C2000 Landelijke Roll-out Defensie' is vertraagd door enkele onvoorziene technische problemen. De ingebruikname en operationalisering van dit netwerk loopt inmiddels zes maanden achter. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-24T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.