Krediet voor Internet-innovaties

Dit artikel delen:

Dit jaar vindt een nieuwe ronde plaats van de onder auspiciën van het ministerie van Economische Zaken vallende Kredietregeling elektronische dienstenontwikkeling (Kredo). Ondernemers kunnen in dit kader een krediet aanvragen voor projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de elektronische snelweg. De hoogte van het krediet varieert tussen de tweehonderdduizend en vier miljoen gulden. Het totale Kredo-potje bedraagt 30 miljoen gulden, tien miljoen meer dan vorig jaar. Alleen de meestbelovende initiatieven worden gehonoreerd.

Volgens Senter, de instantie die namens het ministerie de regeling coördineert, zijn aan de ontwikkeling van commercieel aantrekkelijke elektronische diensten vaak risico's verbonden. Reden voor EZ om deze diensten te ondersteunen met een zogeheten risicodragend krediet. Dit houdt in dat de aflossing gekoppeld is aan het commerciële succes ervan. Mocht het project geheel of gedeeltelijk mislukken dan hoeft de lening niet of slechts voor een deel terugbetaald te worden. Het krediet heeft de vorm van een rentedragende lening met een rentepercentage voor de looptijd. Er wordt een vaste, relatief lage jaarrente van 6,05 procent gehanteerd, aldus Senter.
In vergelijking met de vorige editie kunnen ditmaal ook projecten worden ingediend die met de ontwikkeling van Internet-tools te maken hebben, zoals zoekprogramma's en publish on demand-hulpmiddelen. De Kredo-regeling gaat naar verwachting eind september open en medio november dicht. De formele besluitvorming hierover is momenteel in afronding. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Senter (070 361 02 32) of raadpleegt Senterpoint (http://www.senter.nl). RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.