DTO moet efficiënter werken

Dit artikel delen:

De Defensie Telematica Organisatie (DTO), de ict-dienstverlener voor Defensie en Rijksoverheid, zal efficiënter moeten gaan werken. De komende jaren zullen 300 tot 500 arbeidsplaatsen verdwijnen.

In 2004 vermindert het aantal voltijdbanen met 100. Door overheveling van taken neemt de personeelsomvang volgend jaar per saldo nog toe. Vanuit diverse defensieonderdelen komt er personeel dat belast is met het beheer van werkplekken naar DTO.
DTO wordt gedwongen tot een grotere doelmatigheid en een betere dienstverlening. De tarieven die Defensie in rekening worden gebracht, dalen fors. Nadat vorig jaar al 20 miljoen euro minder werd ontvangen, bedraagt de tariefdaling volgend jaar 22 miljoen euro. In 2005 bedraagt de daling opnieuw 22 miljoen euro.
Sinds begin 1998 opereert DTO als een agentschap. Mocht de geplande efficiency-operatie niet naar wens verlopen, dan is de kans groot dat de gehele organisatie in 2005 alsnog wordt verkocht. Het ministerie heeft onlangs voor de coördinatie van de uitvoering van het beleid de Defensie ict- uitvoeringsorganisatie (Dictu) opgericht. De DTO-organisatie zal hierop worden toegesneden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.