Internetgebruiker weet overheid te vinden

Dit artikel delen:

Van de Nederlandse huishoudens die een Internet-aansluiting hebben (9 procent van de totale bevolking), is driekwart bekend met het feit dat er overheidsinformatie op het web zit. Van deze mogelijkheid maakt 36 procent gebruik. Dit blijkt uit een CBS-onderzoek onder 841 personen.

Als rapportcijfer krijgt de overheid hiervoor het cijfer 6,8. Van de grote bedrijven is 85 procent bekend met het feit dat elektronische gegevensuitwisseling met de overheid mogelijk is. De helft maakt daar ook daadwerkelijk gebruik van. Bij het midden- en kleinbedrijf weet 63 procent hiervan. Slechts 9 procent boort dit kanaal voor dat doel aan.
Het ministerie van Defensie is vrij tevreden over het bezoek aan haar Internet-site (http://www.mindef.nl). Het bezoekersaantal bedraagt dagelijks gemiddeld 200. Sinds de introductie bijna een jaar geleden trok de Defensielocatie op Internet 45.000 belangstellenden.
Economische Zaken gaat de EZ-winkel op Internet uitbouwen. Vooral de kwaliteit zal worden verbeterd. De EZ-site wordt overigens steeds belangrijker in de communicatie met het bedrijfsleven. Begin dit jaar werd de EZ-winkel gemiddeld 10.000 keer per maand bezocht, waarbij maandelijks 90.000 documenten werden geopend. Inmiddels komen ruim 14 procent van de informatieverzoeken via Internet binnen. Naar verwachting zal dit percentage ook het komende jaar verder stijgen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.