Raadplegen overheidsinfo op Internet moet simpeler

Dit artikel delen:

Volgend jaar wordt onderzocht of het mogelijk is het raadplegen van overheidsinformatie op Internet voor burgers te vergemakkelijken. In bepaalde openbare gebouwen zal de beschikbaarheid van Internet worden bevorderd. Staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) wil de burgers meer actief betrekken bij de besluitvorming en beleidsuitvoering. Een van zijn stokpaardjes is de elektronische burgerraadpleging. Volgend jaar komt een voorlopige evaluatie beschikbaar van de mogelijkheden die het middel referendum bieden.

Ook zal in 1998 een proef met een elektronische Staatsalmanak worden afgerond. Het kabinet streeft naar de totstandkoming van een elektronische almanak die de gehele Nederlandse overheidsorganisatie gaat omvatten. Deze wordt dus veel uitgebreider dan de huidige Staatsalmanak. De elektronische versie wordt ook de eerste e-mail-gids van de overheid. Overigens zijn drie ministeries (Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat) al bereikbaar via de Staatsalmanak 'on line' (http://www.sdu.nl/staatsalmanak).
Volgend jaar ook komen de resultaten van de proefprojecten beschikbaar die worden gehouden in het kader van het programma Overheidsloket 2000. Drie loketten zijn inmiddels van start gegaan: een voor ouderen en gehandicapten, een vastgoedloket en een ken-uw-rechten-zuil. Voor het komende jaar heeft vergroting van het aantal deelnemende gemeenten en instellingen prioriteit. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.