Justitie bezint zich op taak

Dit artikel delen:

Minister Sorgdrager (Justitie) bezint zich momenteel op de taak van de overheid in de informatiemaatschappij. Ze heeft thans een notitie in voorbereiding over de uitgangspunten voor wetgeving op de elektronische snelweg. Deze moet begin 1998 klaar zijn.

De notitie kan de basis zijn voor een fundamenteel debat hierover. De ontwikkeling en toepassing van de IT vragen aandacht van de wetgever. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de vraag in hoeverre nieuwe media tot nieuwe regelgeving noodzaken, hoe rechten kunnen worden gehandhaafd en in hoeverre berichtgeving moet worden afgeschermd.
De minister bereidt een wetsvoorstel voor om de politiebevoegdheden op IT-gebied te vergroten. Daarnaast wordt gewerkt aan wetgeving tegen de verspreiding van porno en ander strafbaar materiaal via elektronische netwerken.
Verder verloopt het experiment met elektronisch toezicht op delinquenten succesvol. Het ministerie van Justitie zegt hier positieve ervaringen mee te hebben. Binnenkort zal worden besloten over landelijke invoering. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.