Banken moeten systemen versneld aanpassen

Dit artikel delen:

Met het oog op de overgang naar het jaar 2000 moeten de Nederlandse banken hun voornaamste geautomatiseerde systemen uiterlijk 1 januari 1999 hebben aangepast. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de banken daartoe aangespoord. Alle banken en kredietinstellingen die onder het toezicht van de Centrale Bank vallen, hebben inmiddels een schrijven ontvangen. DNB heeft een pakket van eisen aan de banken opgesteld. De centrale bank zal vanuit haar toezichthoudende taak de inrichting en voortgang van de 2000-problematiek beoordelen.

De centrale-bankpresidenten van de grootste tien Westerse industrielanden (G10) hebben eerder deze maand eveneens op de ernst van de millennium-problematiek gewezen. Ze manen betrokken instellingen tot spoed. Alle deelnemers aan de financiële markten moeten ervoor zorgen dat de noodzakelijke veranderingen tijdig worden doorgevoerd. Het gaat hierbij niet puur om de techniek van de automatisering. Het vereist ook alle aandacht van de topleiding.
De centrale-bankpresidenten drukken de financiële instellingen op het hart tijdig alle computerprogramma's na te kijken. Niet alleen zal een groot aantal applicaties moeten worden geconverteerd of vervangen, maar ook zijn uitgebreide testen nodig om alle werkzaamheden na de conversie gladjes te laten verlopen.
Ruim voor de bewuste datum van 1 januari 2000 moeten de financiële instellingen hebben getest of hun systemen nog goed op elkaar zijn afgestemd. Vooral de onderlinge coördinatie is een kwestie van management.
De grotere banken zijn zich overigens wel bewust van het probleem, maar de tijd dringt voor die instellingen die met de armen over elkaar hebben gezeten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.