Liberalisering telecom stelt Jorritsma tevreden

Dit artikel delen:

Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) is tevreden over de effecten van de telecommunicatie-liberalisering die in juli van dit jaar is ingezet. Volgens haar zijn de positieve effecten hiervan nu al zichtbaar. Ze wijst op nieuw genomen initiatieven, het aanbod van nieuwe diensten en lagere tarieven.

Jorritsma: "Dat is goed voor de economie en zeker ook voor de consument. Bovendien is de werkgelegenheid er door gegroeid. De kracht van Nederland als informatiemaatschappij is toegenomen. De concurrentie op de telecommarkt zal dan ook verder toenemen."
De minister streeft er naar nog dit jaar de frequenties voor twee landelijke vergunningen voor mobiele telecommunicatie (DCS-1800 en extended gsm) via een veiling te verdelen. DCS 1800 is op te vatten als een gsm-systeem dat in een hogere frequentieband werkt. Als alles meezit, zal de nieuwe telecommunicatiewet op 1 januari 1998 van kracht worden.

Terugdringen files

Jorritsma denkt dat telewerken en flexibilisering van werktijden een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de files. Voor het jaar 2000 wordt gestreefd naar 400.000 telewerkers. Verder moet het fileprobleem worden verlicht door het openbaar vervoer. Telematica moet het openbaar vervoer aantrekkelijker maken. Dat kan door betere informatie, gemakkelijker reserveren, elektronisch betalen en efficiënter overstappen.
'Multimodale' reisinformatie biedt de reiziger de mogelijkheid zelf een reisschema te maken met verschillende vervoerswijzen. Het ministerie heeft aan een consortium van bedrijven opdracht gegeven dit systeem te ontwikkelen. Begin 1998 worden de eerste resultaten verwacht. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.