Academicus met subsidie 'huren'

Dit artikel delen:

De stimulering van innovatie in het midden- en kleinbedrijf ontvangt een extra impuls. Kleinere bedrijven krijgen aanzienlijk ruimere mogelijkheden om op tijdelijke basis goedkoop een jonge academicus of hbo-er aan te trekken. De Kim-regeling die het mkb in staat stelt een jaar lang een hoog opgeleide afgestudeerde schoolverlater tegen lagere kosten in dienst te nemen, wordt sterk uitgebreid.

Minister Wijers (Economische Zaken) gaat vanaf volgend jaar hiervoor blijvend 20 miljoen gulden per jaar beschikbaar stellen. Dit jaar staat het budget op 2,1 miljoen gulden. In 1998 is er ruimte voor meer dan 700 Kim-plaatsen tegen 70 dit jaar.
Tot deze vertienvoudiging is besloten, omdat de regeling goed bevalt. De bedrijven waarderen de regeling zeer vanwege de eenvoudige werking. Ook zijn ze tevreden over de projecten die hierdoor mogelijk zijn. Verder blijkt de Kim-regeling aan te zetten tot innovatie waarvoor anders geen of slechts in beperkte mate aandacht zou zijn geweest. De regeling wordt niet meer uitsluitend op technologische innovatie gericht, maar zal ook innovatieprojecten in bredere zin mogelijk maken.
Deze verandering ligt in lijn met de verbreding van het technologie- naar het innovatiebeleid. Op het ministerie breekt steeds meer het besef door dat technologische kennis maar een vorm van kennis is die kan worden ingezet om het innovatief gehalte van bedrijven te vergroten. Naast 'harde' technische kennis kan juist de combinatie met 'zachte' kennis van markten, logistiek en vormgeving en dergelijke de doorslag geven. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.