ICT beter benutten

Dit artikel delen:

Het kabinet legt bij het ict-beleid in 2006 een zwaar accent op een betere benutting van de mogelijkheden. Nederland tracht dit uitgangspunt ook in de nieuwe Europese ict-agenda centraal te stellen. Op deze wijze moet de achterstand op Amerika zijn in te lopen.

Minister Brinkhorst (Economische Zaken) wil volgend jaar een bredere inzet van ict voor maatschappelijke vraagstukken. Dit geldt voor het onderwijs, de zorg, mobiliteit en veiligheid. Tot 2009 wordt hiervoor 80 miljoen euro beschikbaar gesteld. Onder leiding van Economische Zaken zullen de betrokken departementen dit geld verdelen dat mede uit de extra aardgasbaten komt.
Daarnaast gaat Brinkhorst het slim gebruik van breedband bevorderen. Momenteel zijn er nog te veel losse initiatieven. Een betere samenwerking is hier het sleutelwoord. De derde peiler onder het kabinetsbeleid is de veiligheid. Meer inspanningen zijn nodig om burgers en bedrijven beter bewust te maken van de gevaren. Over computercriminaliteit wordt toch nog te licht gedacht.
Met het oog op de bescherming van vitale sectoren streeft het kabinet naar meer transparantie in het gebruik van telecommunicatienetwerken.
Brinkhorst wil verder het ondernemerschap bevorderen. Dit kan door sneller vergunningen te geven. Ook vermindering van de administratieve lastendruk werkt stimulerend. Veel valt te winnen door het beter gebruik van ict, namelijk het online aanbieden, invullen en verzenden van formulieren. Ook het standaardiseren van het berichtenverkeer tussen overheid en bedrijfsleven kan behoorlijk helpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.