EZ investeert flink in innovatie

Gebiedsgericht beleid in 2007 volledig van start

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken stelt voor de periode 2007-2010 een bedrag van 296 miljoen euro beschikbaar voor gebiedsgericht innovatiebeleid. Dit jaar wordt hier negen miljoen voor uitgetrokken.

De investering richt zich op innovatieprojecten die passen in het beleid van de nota Pieken in de Delta. Daarin geeft staatssecretaris Karien van Gennip aan projecten te willen ondersteunen die passen binnen de regionale innovatieagenda's van aangewezen 'hot spots'. Gebiedsgerichte innovatie vormt met ingang van volgend jaar onderdeel van de uitwerking van de nota. In dat jaar wordt op kleine schaal vooruitgelopen op dit beleid dat in 2007 volledig van start gaat. Vorig jaar werd als experiment begonnen met het investeren in innovatie. Zo stelde Economische Zaken (EZ) zeven miljoen beschikbaar voor vijf projecten in Zuidoost- en Oost-Nederland. Als pilot voor de nieuwe aanpak wil Van Gennip projecten ondersteunen die de innovatiekracht versterken van Zuidoost-Nederland, Oost-Nederland en de Zuid- en Noordvleugel van de Randstad.

Innovatievouchers

Ook wordt er geld gestoken in de definitieve doorvoering van de Innovatievouchers. Met deze vouchers wil EZ het midden- en kleinbedrijf stimuleren meer gebruik te maken van bij kennisinstellingen aanwezige kennis. Een bedrijf uit het mkb kan met een voucher bij een publieke kennisinstelling naar keuze een onderzoeksvraag of kennisvraag voor 7500 euro uitzetten. Het Centraal Planbureau berekende dat er van iedere tien vouchers acht worden gebruikt voor opdrachten die zonder voucher niet zouden zijn verleend. In oktober worden er weer zeshonderd vouchers uitgegeven. De financiering van het definitieve instrument wordt in de begroting van 2006 opgenomen.
 
Meer informatie: http://www.minez.nl, http://www.senternovem.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.