Defensie schoeit bedrijfsvoering op SAP-leest

Dit artikel delen:

De defensieorganisatie gaat haar bedrijfsvoering ondersteunen met erp-software van SAP. Daartoe moet de werkwijze in de personele, logistieke en financiële organisatie meer op dezelfde leest worden geschoeid.

De invoering van SAP is verdeeld in een aantal plateaus. Ieder plateau doorloopt een ontwerp-, inrichtings- en implementatiefase. Het project loopt tot en met 2010. Er komt ook een erp-systeem voor tracking en tracing, bevoorrading, verwerving en onderhoud. De logistieke ondersteuning van defensie-eenheden wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd. Vanaf volgend jaar zullen bij het materieel beheer en het financieel beheer al de eerste vruchten van het nieuwe systeem worden geplukt. Ook bij uitzendingen naar het buitenland moeten de voordelen blijken.
Het eerste deel van het project 'Militaire satellietcommunicatie' wordt volgend jaar voltooid. Hiermee moet de bescherming van gevoelige informatie zijn gewaarborgd. Het tweede deel moet in 2012 zijn afgerond. Daarvoor wordt meer geavanceerde apparatuur aangeschaft.
De Defensie Telematica Organisatie (DTO) moet steeds meer een ondersteunende rol gaan spelen bij de primaire taakuitvoering van Defensie. Integrale it-oplossingen zullen worden aangeboden voor de bestuurlijke en de operationele informatievoorziening. Sinds dit jaar levert de DTO bij Defensie de integrale werkplek. In de toekomst zal DTO ook steeds meer werkplekken b�iten de defensieorganisatie moeten gaan beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.