C2000 in 2004 klaar

Uitrol volgend jaar in laatste fase

Dit artikel delen:

Het digitale communicatienetwerk voor de zwaailichtensector moet in 2004 operationeel zijn. De meldkamers van politie, brandweer, ambulance en marechaussee zullen dan op één locatie zijn ondergebracht.

Brede basis DTO
Defensie Telematica Organisatie denkt dit jaar 232 miljoen euro omzet te halen. Voor de komende jaren verwacht DTO een lichte groei. Deze toename moet vooral van de rijksoverheid komen. Gedacht wordt aan organisaties op gebied van openbare orde en veiligheid. Hierdoor kan er een breder draagvlak komen voor de stijgende kosten van extra beveiligde netwerken en informatiesystemen. Daarnaast richt DTO zich sterker op advies. Voornaamste klanten zijn de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht.
 
Volgend jaar zal de uitrol van de landelijke infrastructuur C2000 de laatste fase bereiken. C2000 behoort tot de ambitieuste overheidsprojecten die ooit op ict-gebied zijn gerealiseerd. De vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam hebben nog eens de noodzaak van een betere onderlinge communicatie tussen hulpdiensten onderstreept. De investeringen zullen oplopen tot meer dan zevenhonderd miljoen euro.
De voor C2000 noodzakelijke radiobediensystemen zullen in 2003 worden uitgebreid van vier naar 27. Deze systemen komen te staan in de meldkamers van de diverse hulpdiensten. Het beheer van het netwerk gaat naar het agentschap ITO.
Volgend jaar moet in de drielanden-regio (Zuid-Limburg) de internationale pilot afgerond zijn. Dan valt te bepalen of C2000 voldoet in de grensgebieden met Duitsland en België.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Redactie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.