Defensie Telematica Organisatie groeit

Dit artikel delen:

De Defensie Telematica Organisatie (DTO) is vooral door de verdere overheveling van ict-taken van de Koninklijke Landmacht sterk gegroeid.

Dit jaar zal de personeelsomvang toenemen van 1763 naar 2199 mensen. Voor een deel blijft DTO afhankelijk van ingehuurd personeel. Eind dit jaar zijn er naar verwachting 344 ingehuurden.
 
De omzet zal dit jaar op 250 miljoen euro uitkomen, tegen 209 miljoen in 2000. Deze groei komt niet alleen door het werk van de Landmacht, maar ook door het project LAN2000 (kantoorautomatisering). DTO is het facilitaire ict-bedrijf van het ministerie van Defensie. Sinds kort mag het ook werken voor andere opdrachtgevers binnen de rijksoverheid en de Nato. Het richt zich daarbij in eerste instantie op de sectoren openbare orde en veiligheid binnen de rijksoverheid. Overigens werd afgelopen juni bekend dat het ministerie van plan is het ict-agentschap te verkopen aan een automatiseringsbedrijf. De reden is dat DTO te weinig klantgericht zou opereren.
 
Domotica helpt ouderen
Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) wil de toepassing van domotica stimuleren. Deze woontechnologie maakt het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig te blijven wonen. Het ministerie zal bevorderen dat in 2002 de voorlichting en kennisoverdracht over domotica een impuls krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.