Sociale Zaken kiest voor multimedia

Dit artikel delen:

Het kabinet wil meer multimedia bij scholing inzetten. Met behulp van ICT kunnen mensen op afstand onderwijs volgen, bijvoorbeeld thuis of vanaf de werkplek. Samen met werkgevers en vakbonden zal een extra impuls worden gegeven aan de ontwikkeling van digitaal onderwijsmateriaal, in aansluiting op de huidige investeringen in ICT in het onderwijs.

Dit staat in de Sociale Nota 2001. Ook werkzoekenden kunnen baat hebben bij de mogelijkheden die ICT biedt om onderwijs op maat te volgen. De aansluiting met de arbeidsmarkt kan erdoor worden verbeterd. Het kabinet bekijkt hoe uitkeringsgerechtigden meer ICT-kennis kunnen krijgen.
Bovendien wil het kabinet wat doen aan de achterstand van vrouwen op ICT-gebied. Het aantal werknemers dat deelneemt aan trainingen, zal verder omhoog moeten. Nederland doet het wat dat betreft niet slecht. Maar Denemarken en Zweden liggen voor. Nederland zou op het niveau van deze twee EU-lidstaten moeten komen.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.