IBM en Debis nog in de race om Roccade

Dit artikel delen:

De privatisering van Roccade wordt naar verwachting in oktober afgerond. Afgelopen maandag hebben de overgebleven kandidaat-kopers Getronics en IBM hun biedingen aan de notaris doorgegeven.

Beleggingsanalisten schatten dat de overheid een miljard gulden kan overhouden aan de privatisering van Roccade. Voor Getronics, lange tijd de favoriet, lijkt het erop dat deze prijs te hoog is. Directeur Risseeuw heeft altijd gezegd niet tè veel voor Roccade te willen betalen. IBM is bereid meer te betalen. Insiders geloven vooral in de kansen van het Amerikaanse automatiseringsconcern. Ook zouden veel van de Roccade-medewerkers de voorkeur geven aan overname door een internationale onderneming als IBM.
Niet alleen de hoogte van de biedingen van afgelopen maandag speelt mee in de uiteindelijke beslissing. Ook de bijbehorende zakenplannen, die zijn ingeleverd bij de Amerikaanse bank Merril Lynch, spelen een belangrijke rol in het eindoordeel. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z Rik Sanders