E-provincie krijgt oppepper

Dit artikel delen:

Afgelopen week is het Programma Elektronische Provincies (PEP) van start gegaan. Doel is om via onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling tot een betere, efficiënte provinciale internetdienstverlening te komen.

Het PEP is onderdeel van Ictu, de op het terrein van 'ict en overheid' actieve uitvoeringsorganisatie. Programmamanager John Kuipéri vertelt dat het initiatief tot drie resultaten moet leiden: de ontwikkeling van een online-productencatalogus à la de reeds bestaande gemeentelijke Vind-catalogus, de inrichting van een ict-kennisplatform en het ontwikkelen van één referentiemodel voor de elektronische provincie.
Provincies lopen op internetgebied achter bij ontwikkelingen binnen het Rijk en gemeenten. Initiatieven staan vaak op zichzelf en zijn weinig bekend. Bovendien schept de waaier aan internetportalen - bij sommige provincies wel twee of drie - verwarring. Volgens Kuipéri kan PEP helpen in het aanbrengen van meer structuur in de provinciale internettoegang.
Alle twaalf provincies, inclusief het eerst twijfelende Groningen, doen mee. Het dozijn stelt in ieder geval tot eind 2003 menskracht en een (beperkt) budget beschikbaar om PEP te ondersteunen.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.